iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Гражданска защита" в Перник е сваляла бременна крава от покрив

Един от куриозите, при които е искана помощ от тел. 112, е случаят, при който от \"Гражданската защита\" са сваляли бременна крава, качила се на покрив на плевня. Случаят е станал в радомирското село Радибош.
 
Това обяви по време на деня на отворените врати на Гражданската защита в Перник директорът Георги Кюркчиев.
Пет души работят в областния информационно-комуникационен център в Перник, който прави връзката за взаимодействие между всички институции, свързани с единната спасителна система - пожарна, полиция, ЦСНМП, Гражданска защита, съобщи Кюркчиев.
 
При първата тренировка, направена от областния център е постигната 70% успеваемостт за ранно оповестяване на всички оперативни щабове, предприятия и фирми, които имат отношение към защитата на населението. За 5 минути могат да бъдат оповестени 150 човека за бързо реагиране.
 
На всеки пет минути в информационния център в Перник се получават данни от сателита от центъра за аеро-космическо наблюдение в столицата за това очакват ли се проливни дъждове, градушки или къде вали в момента. За прогнозите се уведомяват общините по места и ангажираните с тези проблеми институции.
 
 
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.