iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Свлачища застрашават село Рударци

Свлачища застрашават село Рударци

Свлачища застрашават жителите на пернишкото курортно селище Рударци, алармираха местни хора. Земята се свлича заради падащите редовно дъждове напоследък. 24 активни големи свлачища има в Рударци, по-малките са още повече, казва кметът на селището Симеон Павлов.
 
Десетметрово свлачище се образувало неотдавна, срутило електрически стълб и изпокъсало жиците. Убита била само една коза. За щастие на мястото нямало хора и затова се разминало без жертви и пострадали.
 
Свлачището се образувало на ул. \"Кало\". Според кмета Симеон Павлов причината била строителството на жилище в близост. Строителите не укрепили терена, а и падналите дъждове \"помогнали\" земята да започне да се свлича.
 
Всяко издаване на разрешително за строителство да бъде придружено от становище на специалисти от \"Геозащита\", иска кметът Симеон Павлов.
 
Той настоява и издаването на строителните разрешителни в Рударци, одобряването на подробните устройствени планове и промяната в статута на земите да стават с негово знание.
 
Кметицата на Перник Росица Янакиева предупреди Симеон Павлов, че трябва да присъства на всеки експертен съвет в общината и обеща мнението му да се зачита от специалистите.
 
Според Павлов има пропадане на земя и на улиците \"Родопи\", \"Батак\" и \"Острица\"./Труд
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.