iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Монаси атакуват в съда лидера на Атака в Перник

След като преди няколко месеца заведоха дело в Комисията за защита от дискриминацията, сега монасите от Гигинския манастир „Св. Св. Безсребреници Козма и Дамян\" атакуват  лидера на „Атака\" в Пернишко доц.д-р Румен Ваташки и в съда. Делото е заведено в Брезнишкия районен съд от отец Никанор Мишков за клевета.
 
Свещенослужителят твърди, че Ваташки е разпространил на пресконференция пред пернишките медии през февруари неистински твърдения, касаещи дейността на манастира, пише Съперник.Пред местните новинари човекът на Волен Сидеров в Пернишко заяви, че монасите са близки с върхушката на ДПС и със свързани с движението обръчи от фирми. Това според доц.д-р Румен Ваташки компрометира Българската православна църква. Той определи свещенослужителите в манастира като бивши разколници, работели срещу устоите на черквата. Лидерът на националистите в региона ги обвини още, че се държат като феодали в Брезнишко.
 
Делото в съда не тръгна и бе отложено за есента, тъй като адвокатът на тъжителя е депозирал предварителна молба в Брезнишкия районен съд, в която заявява, че ползва редовния си годишен отпуск и не може да се яви на съдебното заседание.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.