iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Деца сменят стара хартия за нови тетрадки

Децата в Рударци ще сменят стара хартия за нови тетрадки. Учениците от курортното селище са организирали акция за събиране на стара хартия в рамките на проект за разделно събиране на отпадъци, финансиран от МОСВ. Те ще бъдат учени и на начините на разделно събиране на боклука.
 
Около 500 кг хартия са събрани само на територията на кметство Рударци, отчете кметът Симеон Павлов. Благодарение на проекта те ще бъдат рециклирани и използвани отново. Направените от тях бели листа, блокчета и тетрадки ще бъдат раздадени на възпитаниците на местното училище и детската градина.
 
Запасите от рециклираните изделия ще са достатъчни за около година.
 
С тези 500 кг хартия се спасяват от сеч около 10 многогодишни дървета, уточнява кмета. През ваканцията децата ще продължат да събират стари учебници и документи. В замяна ще получат 2500 тетрадки и 1000 химикалки.
 
Започва и почистване на нерегламентираните сметища на територията на Рударци. През септември кметът Симеон Павлов ще обяви началото на друга инициатива съвместно с партньорите от проекта за събиране на излишна хартия от домакинствата в кметството.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.