iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанинът Цветан Пейчев изтегли тема на кандидат-студентски изпит в СУ за втори път тази година

Перничанинът Цветан Пейчев изтегли тема на кандидат-студентски изпит в СУ за втори път тази година

За втори път в рамките на 2 седмици, пернишкият кандидат-студент Цветан Пейчев отиде на изпит за влизане в СУ, и за втори път....изтегли темата. Само преди седмица, съдбата посочи него да изтегли въпросите, по които ще пишат, желаещите да кандидатстват с Български език, а именно: \"Самотата в поезията на Димчо Дебелянов \" или есе върху цитати на Елин Пелин и Никола Вапцаров.
 
Днес, отново Цветан, на случаен принцип бе избран да определи върху коя тема ще се потят бъдещите журналисти в Софийския университет.  За разлика от предишния изпит, на този изтеглената тема: \"Братя\" се оказа сериозно препъни-камъче за мнозина, които напуснаха залата само час след началото на изпита. Двете контролни теми бяха : „Днешните идоли\" и „Големите надежди\".
 
Тази година Факултетът по журналистика и масови комуникации ще приеме 65 редовни студенти за специалностите \"Журналистика\" и \"Връзки с обществеността\" и 45 студенти в специалност книгоиздаване.
40 студенти ще бъдат приети задочно в специалностите връзки с обществеността и журналистика, толкова ще бъдат и студентите в специалност \"Книгоиздаване\".
Кандидат-студентите, които желаят да продължат обучението си във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийски университет ще трябва да положат и устен изпит, който ще се състои на 30 юли.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.