iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Приключи Рe: визия за администрацията

Поредицата телевизионни предавания „Ре: визия\", излъчвана по телевизия „Кракра\" приключи. На 9 юли беше показан последният, 24-ти поредeн филм. Предаванията са по различни теми, свързани с работата на администрацията. Те са част от дейностите, заложени в проекта \"Партньорството между гражданското общество и администрацията - гарант за прозрачност, отчетност и контрол\" по Оперативна програма «Административен капацитет», съфинансирана от Европейския социален фонд. Бенефициент на проекта е фондация «Младежка инициатива» в партньорство с общините Брезник, Земен, Ковачевци и Трън и областната администрация в Перник.
 
Тематичните предавания с продължителност половин час съдържаха анкети с граждани за дейността на администрацията, интервюта с представители на администрациите, обучителни клипове, новини, мнения на експерти по засегнатите теми и проблеми.
Конкретизирани и анализирани бяха проблеми при предоставяне на информация за административната дейност и обслужването на гражданите. Цялата поредица предавания ще бъде тиражирана на 1000 двойни DVD и разпространена.
 
По проекта предстои да бъдат отпечатани наръчници за вида на административните услуги, реда и начина на предоставянето им от партньорските администрации, както и . комуникационна стратегия за прозрачност, откритост и отчетност в дейността на администрациите и ръководство за партньорство между администрацията и структурите н гражданското общество, съобщиха от екипа на проекта.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.