iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Екс-депутатът Ненко Темелков печели 72 бона само от заплати за 2008. Вижте доходите на пернишките управленци тук

36 586 лв. са доходи от \"трудови правоотношения, извън тези за заеманата длъжност\"
Кметският ни екип беден като църковни мишки.
 
Пернишките политици варират според годишните си декларации от абсолютни бедняци до \"ударили кьоравото\" със стотици хиляди от дарения, наследства и печалби от лотарията. Декларациите за имотното състояние придобито през 2008 година на лица, заемащи висши държавни длъжности, както всяка година са доста любопитни. От последните им декларирани доходи и придобивки на имоти е видно, че мнозина от тях са успели да забогатеят благодарение на различни дарения, получаване на наследство и теглене на заеми. Мнозина са се сдобили с нови апартаменти, повечето имат влогове в банки, спестявания от заплати, а други са си закупили нови коли или вили в планина или край морето. От декларациите е видно, че доста от спечелените от тях средства са от дейности, извършвани извън заеманите от тях длъжности. Много от пернишките политици в парламента и на всички нива от управлението притежават и акции в публични дружества.
 
Рибата избива  екс-депутатът от БСП - Симеон Василев, който декларира 45 695 лева печалба от други \"трудови занимания\", освен депутатстването си, още 19 004лв. по същата линия при жена му, както и общо 8381лв. семеен доход от наеми. Василев има да изплаща ипотека от 54 810лв., може би за това доработва извънредно такива колосални суми.
 
От декларацията на бившия депутат от БСП - Ненко Темелков става ясно освен, че е спечелил няколко десетки хиляди лева извън дейността си като депутат, също така е придобил 8000 лева от продажба на Ауди А4, а заедно с жена си има 40 000 лева в банка. Ненко Темелков е изкарал също така 8640 лева от наеми, прибавяйки към това още 12 062 лева припечелени от жена му, извън нейната заплата. Самият депутат обаче не е съсредоточил вниманието си само върху кътане на пари за черни дни, ами си е закупил \"Шкода\" за символичните 15400 лева.
 
Освен това, Темелков е закупил имот в с. Калище от 600кв. м. на цена от 1480 лева или 2,46лв на кв.м..
 
Много лошо се е минал неговият съпартиец и кандитат-депутат от БСП - Иван Димитров, до скоро - областен управител на Перник. Той се е прецакал здравата, тъй като е платил двойно - 3500лв. за друг имот отново в село Калище, който се води на името на жена му. Димитров не трябва да бъде съжаляван за неизгодната сделка, тъй като е продал съвсем изгодно имот от 400кв.м. в с. Шкорпиловци за 20 000лв., а с разликата от покупко-продажбата на имотите жена му си е купила съвсем изгодно Пежо 206 за 6000лв
 
Иван Димитров се е разделил и с Мерцедес S-класа и Сузуки Витара на цена от 30 000 лева., които пък не му стигат, за да върне борч от 40 000 като кредит към ДСК. Интересен е фактът, че неговият колега - зам. областният Иван Стоицев също е взел кредит в размер на 40 000лева, също от ДСК, но при него далеч по-интересен е въпросът как ще го връща, с оглед на факта, че не разполага с новопридобито имущество и доходи извън твърдата заплата през 2008г.
 
Техните колеги - Боряна Методиева и Нели Скримова, също зам. областни, които отгоре на всичко, ще си търсят нова работа от есента, не декларират каквото и да било новопридобито през 2008г. Без доходи, но със сигурно работно място се оказва и целия кметски екип на Перник, барабар с председателя на общинския съвет - Добри Митрев.
 
Единственото, което си е купила депутатката Татяна Калканова от НДСВ, после от БНД, и завършила депутатстването си от пернишкия избирателен район в РЗС е джип Крайслер за 10  бона, доходи от заплати.
 
Теодора Дренска, екс-депутатка от НДСВ декларира 20 000 лв. налични парични средства и кредити от 28 600лв., отново към ДСК, обезпечени от семейството й.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.