iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иво Петров: БСП си присвои празника на перничани и сбърка

За броени часове след края на вота за новото Народно събрание се изговориха куп приказки за мажоритарния вот, който уж бил загубен. Станишев заяви дори на пресконференцията в НДК в изборната нощ, че той просто не се бил състоял, тъй като избирателят гласувал за партията и респективно - за нейния мажоритарен кандидат.
 
Това категорично не е вярно, заяви на първата пресконференция след категоричната победа областния лидер на ПП ГЕРБ в Перник Иво Петров. И се аргументира - вотът за Ирена Соколова е с близо три процента по-висок от този, който получи пропорционалната листа на партията. Това означава, че избирателят и припознал в нейно лице своя депутат, а не просто политическата сила, допълни Петров.
 
Бяхме един сплотен екип, който в кампанията заложи на позитивизма, на принципа „Перник за перничани!\" и това до най-голяма степен ни донесе победата, каза още областният лидер на политическата партия и благодари на всички избиратели от региона, които гласуваха и най-вече на онези, които дадоха вота си за ГЕРБ.
 
Особено горди сме от факта, че в Перник получихме по-висок резултат от този на национално ниво като цяло. В 14-ти МИР ГЕРБ взе над 41 процента, докато за страната партията ни стигна 39,7 на сто, заяви вчера Иво Петров. И припомни, че дори изборният туризъм и търговията с гласове не е помогнала на основните опоненти на партията. В дните на предизборната кампания ГЕРБ не си позволи да хули конкурентите си, но днес вече можем да го кажем прав текст - и черната пиар кампания на национално ниво, и нелепите промени в избирателния закон, които позволиха изборния туризъм, и всичко, случило се в Перник, където Коалиция за България буквално си присвои дори 80-годишнината на града изигра ролята на бумеранг и левите загубиха, допълни лидерът на ГЕРБ в областта. Той заяви, че в бъдещата работа на местно ниво новата политическа сила №1 няма да залага на конфронтацията с кметската управа, всяко решение ще бъде вземано в името и в полза на жителите на общината./Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.