iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гошо Главата напазарувал ромите в Караманица. Секциите затворили със 100% активност още по обяд

Секцията в пернишкия ромски квартал \"Караманица\" затвори по обед, след като всички избиратели, регистрирани там, вече бяха дали своя глас. След това голяма част от тях имаха достатъчно време да напазаруват и излизаха доволни с пълни торби от близкия супермаркет.
 
Според повечето хора, това е така, защото сделките по купуване и продаване на гласове, най-вече ромски, са приключили предварително. Основните дилъри са двама, твърдят местни хора. От българска страна за купувач е посочен член на общинския съвет със занаятчийски прякор, който беше обвинен за купуване на гласове още на местните избори. За него е известно, че държи пунктовете за изкупуване на метали. Вчера неговият личен шофьор също беше арестуван за купуване на гласове.
 
От ромска страна \"дилърът\" е Гошо Главата. Неговото истинско име ромите \"не помнят\". Той държи магазините за храни в \"Караманица\" и схемата минавала оттам.
 
На въпрос за коя партия се набавят гласове, местните хора най-често посочват една от извънпарламентарните партии, която държи сериозен дял от местната икономика. Казват, че се гласува под строй и че изборите в града са си \"чиста схема\".
 
В същото време автобусите, забелязани по-рано през деня в Перник, вече са в Кюстендил. Повечето от тях са с млади хора, от столичните райони \"Люлин\" и \"Студентски град\". На въпрос какво ги е накарало да гласуват на друго място, всички те дават предварително репетиран отговор: \"Тръгнали сме на екскурзия за Рилския манастир\".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.