iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пришълци от София налитат на талази да гласуват в Перник, води ги общинска съветничка от БСП

С автомобили и микробуси, предимно прииждащи от района на София област, и ръководени от общинската съветничка от БСП - Ралица Андреева, която раздава команди, десетки  пришълци обикалят секциите и гласуват по няколко пъти.
 
Голям скандал с участието на тези  изборни туристи се разрази пред училището в кв. Тева, където малко преди тяхното пристигане гласува мажоритарната кандидатка Весела Лечева. Граждани не ги допуснаха до секциите преди пристигането на членове на Районната избирателна комисия, които да се уверят в истинността на техните удостоверения. За да бъде проверен истинността на водния печат на удостоверенията, членовете на СИК били принудени да го мокрят, за да видят дали се размазва. Ако клеймото се размаже означава, че е истинско.Някои от мераклиите се качиха по колите и отидоха по други секции. Сред тарторите на групата бе и известният с прякор Киро Змея, представител на управляваната от Весела Лечева - Агенция за младежта и спорта.
 
Свидетели на грозните сцени, организирани от една от политическите сили, чиито кандидати също не са родом от Перник - от Търново и Кърджали съответно, коментираха разпалено случващото се пред очите им. Синдикалният водач на КТ Подкрепа за Перник коментира, че групите идват \"на талази\" предимно от Бяла слатина и други места в София област, където тамошните кандидати на въпросната политическа сила нямат реален шанс, докато тук, в Перник може да бъде повлиян крайният резултат от вота.
 
В същото време идват данни от кв. Църква и кв. Изток, че лица от подземния свят пазаруват на място пред секциите и пред домовете на хората гласове по 20 лева парчето. Според читатески сигнали, поръчители са същите организатори на изборния туризъм в кв. Тева.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.