iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жандармерия охранява изборите в Перник

Жандармеристите ще помагат на пернишката полиция за осигуряване на добър ред и сигурнрост при провеждането на парламентарните избори на пети юли. Директорът на областната дирекция на МВР Димитър Шереметев поиска такова подкрепление заради настояването на някои политически сили, поради опасения, че е възможно да се организира купуването на гласове и да има други нарушения на избирателния закон.
Жандармеристите ще работят съвместно с местната полиция до 5 юли включително.
 
Комисар Шереметев заяви, че при него досега не са постъпвали сигнали за нередности като купуване и продаване на гласове. Той каза още, че няма информация за това, че в Перник ще пристигнат автобуси с избиратели на пети юли. Шереметев предположи, че това може и да стане, но и че не е незаконно.
 
По думите му, в областта е създадена организация за обезпечаване реда и сигурността по време на изборите. \"От два месеца работата по охрана и организация на вота е приоритет в работата ни\", подчерта директорът на Областната дирекция и допълни, че е издал необходимите заповеди за това. Той посочи още, че е създадена организация за получаване на сигнали за нередности, тяхното регистриране и обработването им. За това вече имало гореща линия.
 
Според Димитър Шереметев, хората от ГЕРБ са предубедени.
 
Части на жандармерията бяха разположени превантивно в Перник по време на последните местни избори, когато бе балотажът за избор на кмет на община Перник между Росица Янакиева и Димитър Колев. Причината бе тоталното купуване и продаване на гласове.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.