iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Живна пазарът на имоти в Перник

От началото на финансовата криза продажбите са спаднали с около 15%. От близо месец обаче сделките се увеличават и бележат ръст от около 2%. В повечето случаи хората се интересували от цените и искали да видят имотите, но до сделки все още трудно се стигало. Причината били повишените изисквания на банките и увеличаващата се безработица.
 
От 33 хил. до 37 хил. лв. вървят цените на най-търсените в момента жилища - гарсониерите, в предпочитания заради близостта му до столицата квартал Изток. Двустайните жилища са по 40-45 хил. лв., а тристайните - 55-60 хил. лв. В центъра цените скачат двойно. Например гарсониерите са 30 хил. евро, а тристайните апартаменти - 60 хил. евро. Регулираните парцели в Перник се търгуват на цена 30-35 евро/кв.м.
 
Още през май в Перник бе обявен нов начин за съживяване на пазара на имоти чрез купуване на разсрочено плащане. Този вид търговия се превърна в хит в града, защото сделките се сключват при много по-благоприятни условия от тези при банков кредит. Първоначалната вноска е равна на половината или една трета от стойността на имота. Останалите суми се договарят при много изгодни условия - продавачите искат само 5% годишна лихва за разсрочената сума, поясниха брокери.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.