iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Немски комунист се извинява в Перник, че са ни пратили цар

Немски комунист се извини публично, че Германия е пратила цар на българите и препоръча имотите които са върнати на Симеон Сакскобургготски да бъдат одържавени. Това стана на предизборно събрание в Перник , организирано от Българската лява коалиция (Българската левица, Отечествената партия, Партията на българските комунисти), гост на което беше Уве Хикш, говорител по европейските въпроси на партията Немска левица. В Перник бяха и тримата съпредседатели на регистрираната само месец преди парламентарните избори партия Българската левица - напусналият БСП Илия Божинов, Иван Генов и Петко Тодоров. Представени бяха кандидатите за народни представители от Българската лява коалиция: Милен Миленов - водач на листата и мажоритарен кандидат, Любомир Василев, Пиринка Илчева, Чавдар Добренов, Пейчо Арсов, Станислав Тошков, Любомир Първанов и Александър Руменов.
Левицата в Европа стои зад хората, които се прехранват от труда си. Тя се обявява за по-високи минимални заплати и пенсии. Няма да се успокоим, докато има и един човек, който се прехранва от събиране на боклуци, заяви Уве Хикш. Той обясни, че истинските социалисти, за разлика от социалдемократите, са против всякаква форма на война, за закриване на всички военни американски бази в Европа, за разпускане на НАТО и създаване на такава организация, но от друг тип. Без Русия, не би могло да има стабилност в Европа, заяви още Хикш. Той призова Българската левица, заедно с левите в Европа да се противопоставя на домогванията към властта на съвременните неофашистки и крайно националистически партии като „Атака\".
Левицата в Европа намира все по-широка подкрепа, подчерта немския гост. В създадената през 2004г. Европейска лява партия вече членуват 80 партии от 60 държави, а 28 от тези партии са излъчили европейски депутати, които представляват 400 хиляди европейски граждани. Немската левица има 8 членове в Европейския парламент, 53-ма представители в Бундестага, а в много от регионалните парламенти в Германия има представителство от 35-40%.
Българската лявя коалиция е представена с листи и мажоритарни кандидати за народни представители във всички 31 избирателни райни. Разчита на гласовете на всички българи, недоволни от дясната политика на Българската социалистическа партия. В навечерието на изборите формулира 15 безкомпромисни ангажимента за нова социално ориентирана политика, борба с бедността и с корупцията, премахване на точковата система за пенсиониране, безплатен достъп до здравеопазване и образование , отказ от чужди военни бази и ползотворни отношения с Русия. Дали в парламента или с граждански натиск, но ще работи настоятелно за осъществяването им.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.