iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нешева титуляр, България губи

Баскетболистката на „Миньор\" Радмила Нешева беше в стартовия сътав на българския национален отбор,но той загуби контролата си срещу университетския отбор на Русия до 25 г. След като в четвъртък победихме гостенките с 60:58,в събота в „Арена Самоков\" българките бяха победени с 55-97. Резултатът не бива да заблуждава, тъй като България излезе с някои състезателки, за които това са първи стъпки на това ниво и нямат необходимия опит. Не бива да се пропусне и факта, че рускините се готвят за Универсиада в Белград и са близо до най-добрата си форма.
 
Самия мач протече изцяло под контрола на гостенките. Те поведоха още в деветата секунда и оттук до края не изпуснаха водачеството си. Първото полувреме бе спечелено с 29-49, а през второто рускините добавиха още 22 точки към аванса си.„Двата мача бяха много различни, но все пак съм доволен. Все още сме на етап да гледам нови състезателки, да строим отбор, да изградим система. С изключение на Ева Гунева всички останали са нови за националния отбор. Нямат толкова опит. Но работим здраво. Всички са мотивирани да играят за националния отбор. Освен това срещаме все отбори, които са в пика на подготовката си за големи турнири. Словакия и Израел бяха на седмица от европейското, рускините другата седмица отиват на Универсиада. Те са сработени, готови отбори. Все пак не често български отбор побеждава руски\", коментира старши треньора Бусета след мача.
 
Най-резултатна за България бе Веселка Тодорова с 10 точки. Добре игра и Жаклин Златанова, която завърши с 9 точки и 6 борби. Нешева започна като титуляр мача заедно със Златанова, Тодораова, Зорница Костова и Евелина Гунева.Тя престоя 28 минути на игрището, през които отбеляза 4 точки,направи три асистенции,открадна две точки,но подусна и 6 грешки. С най-много точки в мача пък приключи Елена Данилочкина - 23. В неделя двата отбора ще изиграят още един мач, който отново ще се състои в Самоков../Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.