iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Мускетарите" играят за перничани след участие на международен фестивал

Детско юношеската театрална школа \"Мускетарите\" към Обединения  детски комплекс направиха подарък за всички жители на квартал \"Тева\". Те изиграха пиесата \"Слуга на двама господари\" по Карло Голдони. Пводът да поднесат нестандартната изненада за жителите на най-младия пернишки квартал  е 80-тата годишнина на град Перник.
 
Лошото време попречи на младите театрали да покажат своето изкуство във двора на основното училище в квартала \"Св. Константин Кирил Философ\", затова се наложи представлението да се премести във физкултурния салон. По същото време в центърът на Перник пък Маг Жиров представи хепанинга \"Градски случки\", а танцьори и певци забавляваха най-малките с куклено шоу. В парковата алея до река Струма  актьори изпълниха детския спектакъл Жар.
 
\"Мускетарите\" се включиха в общоградските тържества само дни след завръщането си от Международния младежки театрален фестивал  \"Време\" Враца 2009, в който участие взеха състави от София, Враца, Русе, Пазарджик, Габрово, Нови Пазар и млади актьорски състави от Румъния, Полша, Израел, Иран. Ръководителят на състава - Иванка Михова сподели, че пернишките таланти са се представити достойно и са грабнали зрителските аплодисменти със същата постановка, която представиха и в Тева. За участието си във Фестивала, който няма конкурсен характер  трупата е получила диплом за успешно представяне и благодарствена грамота.
 
Самата Иванка Михова е член на Международната федерация на аматьорските театрални състави, и според нея и нейните колеги от федерацията \"Мускетарите\" безспорно ги очаква голямо бъдеще на професионалната сцена.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.