iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Герберите смъмриха кметицата за червени празнични платна

ГЕРБ смъмри кмета на Перник - Росица Янакиева, за това че централната градска част е обсипана с празнични платна за 80-годишнината на Перник, които са в червен цвят. От ГЕРБ се оплакаха, че това прилича на политическа пропаганда, тъй като традиционните за града цветове са жълтият и черният цвят. Платната са правени по дизайн на местен арт дизайнер  и част от тях действително са в традиционните миньорски цветове, за разлика от ярко червените бройки.
 
Във връзка с изказванията на ГЕРБ, зевзеци се пошегуваха, че по времето на предишното общинско ръководство, чадърите пред кафе \"Панорама\" са били сини - на \"Пепси кола\", а от идването на Росица Янакиева вече са сложени чадъри на \"Кока кола\" в традиционно червено.
 
Червените платна не са първата екстравагантна агитационна приумица на БСП. През миналата година, когато от партията на Ненко Темелков честваха \"100 години социалистическо движение\", червените бяха закичили паметник на културата като Мемориала с политически транспаранти на партията им. Сега подобна е съдбата на фасадата на ГУМ, от където се усмихват дружелюбно водачите на БСП - Ангел Найденов и Весела Лечева - съответно родом от Кърджали и Велико Търново.
 
Герберите изразиха и негодувание от челното място, което именно кандидатката на \"Коалиция за България\" за мажоритарния вот - Весела Лечева е заемала по време на официалните чествания, тъй като тя нямала \"нищо общо с Перник\" по думите им. Дали от ревност, че Лечева стои плътно до Първанов или от предизборните страсти , кандидат-депутатите на Бойко Борисов обвиниха съгражданинът си Първанов, че не е президент на всички българи, а само на някои.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.