iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Георги Славчев: Ако Миньор отново да играе извън Перник, то вината ще е на Общината

Изпълнителният директор на Миньор (Перник) Георги Славчев каза, че ако се стигне до вариант Миньор отново да играе домакинските си мачове от новото първенство извън Перник, вината няма да бъде на клуба, а ще бъде изцяло на Общината. Футболният клуб се отказа от концесията на стадиона, тъй като в договора за стопанисване не са били включени площите около футболното съоръжение.
Освен това на \"чуковете\" им било отказано да получат игрищата на стадион „Металург\" и на „Дивотино\", което прави практически невъзможно развитието на детско-юношеската школа, което пък е задължително условие за получаването на лиценз на отбор от „А\" група.
Славчев допълни, че за сега нищо не се знае. Ако Общината направи нужните ремонти, отборът ще си плаща наемът за това. В противен случай все още не се знае какво ново предизвикателство ще предстои пред футболния клуб.
Както е известно през миналия сезон, заради ремонтът, който се провеждаше на стадиона в Перник, \"жълто-черните\" бяха принудени да домакинстват в близо 15 мача на стадион \"Осогово\" в Кюстендил.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.