iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Полицията в Брезник задържа телефонен измамник

Полицията в Брезник е задържала телефонен измамник. Това съобщи регионалният говорите на МВР в Перник Венцислав Алексов, предаде кореспондентът на радио „Фокус Пирин\". Това е 30-годишният Ю.С. от Перник, който набирал домашните телефони на брезничани и се представял за близък роднина, претърпял пътно-транспортно произшествие. Мъжът е разигравал познатият сценарий по телефона, с вайкане и молби за парични средства, необходими за оневиняването му. Използвал е и схемата за катастрофирал внук или син, като се е представял за длъжностно лице, което може да помогне.
 
Около 19,45 ч. вчера 30-годишния мъж се е обадил на 82-годишна жена от Брезник, успявайки да я заблуди, че синът й е катастрофирал и се облагодетелствал със сумата от 600 лв. Половин час по-късно се \"прицелил\" към следващата си жертва, 60-годишна брезничанка. Белезниците са щракнали около ръцете му в момент на получаване на плика с исканата парична сума. При обискиране на задържания са открити 600-те лева от предишната измама. На мъжа е наложено полицейско задържане за 24 часа. До момента той не е познат на органите на реда. Мъжът се проверява, дали не е автор и на други подобни деяния в региона. По случая е образувано досъдебно производство.
 
ОД на МВР - Перник отново припомня на гражданите, към които бъдат отправени подобни искания, да не се доверяват само на телефонно обаждане, колкото и логично и убедително да им звучи то. От полицията съветват да не се съобщават на непознати лица по телефона лични данни, адреси и роднински връзки. При всяко съмнително обаждане, преди да се предприемат каквито и да било действия по изпълняване на \"молбата\", да се посъветват с роднини, близки или познати, както и да се подават сигнали на тел. 166.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.