iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Наградиха пернишки полицаи за добра служба

Наградиха пернишки полицаи за добра служба

Началникът на сектор \"Компютърни престъпления\" в дирекция \"Противодействие на организираната и тежката престъпност\" Явор Колев е носител на първата награда \"Джовани Фалконе\", съобщиха от МВР. Почетни грамоти получиха полицаи от областните дирекции в Благоевград, Перник, Видин, Монтана.
 
На тържествена церемония в Благоевград бе връчена за първи път новоучредената награда на името на италианския магистрат Джовани Фалконе. На връчването й присъстваха министърът на правосъдието Миглена Тачева, посланикът на Италия у нас Стефано Бенацио, сестрата на Джовани Фалконе - проф. Мария Фалконе, зам. главния прокурор Камен Ситнилски, гл.комисар Калин Георгиев - директор на Главна дирекция \"Криминална полиция\", магистрати, полицаи, представители на неправителствени организации, журналисти. Отличията бяха връчени от г-жа Мария Фалконе. Номинирани за националната награда \"Джовани Фалконе\" са представители на правоохранителните и правораздавателните органи от цялата страна.
 
Наградата на името на италианският магистрат \"Джовани Фалконе\" е учредена на 22 април т.г. със съвместните усилия на Областният съвет по наркотични вещества - Благоевград, Община Благоевград, Посолството на Италия в България и Фондация \"Джовани Фалконе\", представлявана от сестрата на магистрата. С нея ще бъдат отличавани полицаи от магистрати , които прилагат с необходимия професионализъм и строгост законите, свързани с употребата и разпространението на наркотици.
 
Първият полицай носител на наградата \"Джовани Фалконе\" стана Явор Колев, началник на сектор \"Компютърни престъпления\" в Дирекция \"Противодействие на организираната и тежката престъпност\". На церемонията бяха връчени и почетни грамоти на полицаи и магистрати с изключителен принос в борбата с организираната престъпност. Сред наградените са Антоан Петков и Димитър Димитров от ОД МВР-Перник.
 
При връчването на наградите г-жа Фалконе с нескрито вълнение им пожела да работят смело и безкомпромисно срещу организираната престъпност и да не се огъват пред никакви трудности, така както е работел нейният брат. Тя изрази увереност, че смъртта му е вдъхновила хиляди честни магистрати и полицаи от цял свят в борбата им срещу мафията. Само с усилията на всички институции и създаването на гражданска нетърпимост към проявите на организираната престъпност, които застрашават демокрацията в световен мащаб, може тя да бъде защитена. Джовани Фалконе трасира пътя, по който трябва да вървят всички полицаи и магистрати, осъзнали високата отговорност на своята професия. Г-жа Фалконе изтъкна, че наградата не е само признание, но и голяма отговорност и задължение на наградените в бъдещата им работа.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.