iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Само с две леки катастрофи преминаха тазгодишните абитуриентски тържества в региона.

Без жертви и тежко ранени приключиха тази година абитуриентските тържества, отчитат от \"Охранителна\" и \"Пътна\" полиция.
 
Контролните и превантивни мерки за безопасност на движението и за предотвратяване на пътни инциденти по време на абитуриентските балове бяха разпоредени на 11 май т.г. Те включваха изработване на подробни планове за охрана на увеселителните места, засилен контрол за употреба на алкохол през цялото денонощие, съпровождане на колони с празнуващи зрелостници, документиране с видеокамера и санкциониране за нарушения на правилата за движение, контрол по маршрутите на придвижване, вкл. и по време на екскурзии и др., активна информационна кампания с ангажираната подкрепа на медиите.
 
В резултат от предприетите мерки и засиления медиен и обществен интерес през май- месеца на абитуриентските тържества в страната бяха регистрирани 4 пътни инцидента с автомобили, превозващи зрелостници или техни придружители. От тях едно е тежко - с четирима ранени, но за щастие- без опасност за живота. На 23 май към 1.30 часа в Самоков на кръстовището на \"Търговска\" и Панорамен път, \"Пежо\", управлявано от 22-годишен столичанин, загубил управлението поради несъобразена скорост, на ляв завой се удря в бетонна крайпътна стена. Ранени са и четиримата от автомобила - водачът, негов спътник /също на 22г./ и две абитуриентки /18г. , които след бала на момичетата им отивали в заведение в местността \"Ридо\".
 
Други три леки произшествия - две в Перник и едно - в Плевен са настъпили след отклоняване на вниманието на шофьорите и движение на малка дистанция.
 
Общо 214 акта са съставени на шофьори, превозващи абитуриенти за нарушения на ЗДвП, с фиш са глобени 129 водача. С видеотехника са документирани общо 224 нарушителя, които са в процес на санкциониране. Най-активна контролна и наказателна е била дейността в област Кърджали /66 акта и 3 глоби с фиш/. В СДВР са заснети 110 нарушителя, Пловдив - 71, Бургас -21, Шумен-15.
 
Служителите от \"Охранителна\" и \"Пътна\" полиция отчитат, че засилените превантивни и контролни мерки са имали реален положителен резултат, като в голяма степен той се дължи и на сътрудничеството с медиите.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.