iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общината продължава смело с бюджетните харчове за политическа агитация, партиите траят

Общината продължава смело с бюджетните харчове за политическа агитация, партиите траят

След публикуваните агитационни съобщения на сайта на общината, и липсата на какъвто и да било обществен натиск и реакция от страна на останалите партии, общинската администрация продължи да агитира перничани за една от участващите на тези избори коалиции, въпреки, че най-малкото, това е неморално. Още повече, че става с бюджетни пари, събирани и от граждани на Перник, далеч не споделящи политическите възгледи на кмета и неговия екип.
 
Вчера, на културно мероприятие, организирано от общината като част от тържествата за 80-годишнината на Перник, под наслов „На чаша чай\" - среща с връстници на Перник в Младежкия дом, \"предизборно\" речи изнесоха водача на листата на Коалиция за България - Ангел Найденов и мажоритарната кандидатка - Весела Лечева.
 
Мероприятието се организира съвместно с „Съюз на пенсионерите 2004\", които въпреки че като гражданска организация, по смисъла на чл. 12, ал.2 от Конституцията на Република България, нямат право да извършват политическа дейност, подписаха споразумение за \"съвместна дейност\" с \"Коалиция за България\".
 
По смисъла на Закона за държавния служител, кмета, както и всеки друг държавен служител трябва да излезе в отпуск, за да може да се включва явно в политическите кампании на една или друга партия. Така се гарантира защитата от неправомерни харчове с държавни пари, но изглежда в Перник от това не се боим...
 
iPernik ще предостави възможност да бъде чута и позицията на община Перник, ако това бъде поискано.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.