iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Босът на Миньор Перник може да спре делото срещу Ковачки

Босът на Миньор Перник може да спре делото срещу Ковачки

Още едно знаково дело \"виси\" на желанието на пернишки кандидат за депутат да се възползва от имунитета си - това срещу бизнесмена Христо Ковачки. Никифор Вангелов, който води листата на партията около Ковачки - ЛИДЕР в Перник, е разследван за данъчни престъпления в особено големи размери, неправомерно приспадане на данъчен кредит и престъпно съглашателство. Обвиненията към Вангелов са в рамките на делото срещу Ковачки, започнало през ноември 2008 г.
 
Тогава Ковачки беше задържан от ГДБОП, а антимафиоти претърсиха офисите на част от фирмите му по съмнения за източване на ДДС в особено големи размери. Той беше освободен срещу рекордно висока гаранция от 300 хил. лв., която по-късно беше намалена до 200 хил. лв.
 
До днес следобед в прокуратурата не беше постъпило искане от Вангелов за прекратяване на досъдебното производство срещу него и Христо Ковачки, каза градският прокурор на София Николай Кокинов за медиите. От щаба на ЛИДЕР заявиха, че Вангелов, който води листата в Перник и е мажоритарен кандидат в Кюстендил, няма да иска прекратяване на производството, тъй като смята, че е невинен.
 
Никифор Вангелов е зет на Христо Ковачки и собственик на ПФК \"Миньор\" Перник.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.