iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съдът се захвана с гръмнатата кола на пернишки кандидат-депутат

Вчера пернишкият Окръжен съд даде ход на делото срещу авторите на палеж, извършен в края на октомври 2008 година, при който изгоря напълно чисто новият лизингов автомобил „Мерцедес\" на 42-годишния пернишкия бизнесмен Ясен Миленов, управител на фирмата за транспортни услуги \"Алматея прим\", пише \"Съперник\". Тя официално се води на името на брат му Милен Миленов - кандидат за депутат от листата на \"Българска лява коалиция\". Мерцедесът S класа бил паркиран пред жилищната кооперация на централната улица \"Кракра\". Пламъците лумнали около 3.40 часа на 23 октомври. И унищожили напълно возилото, управлявано от съпругата на Ясен. От него огънят се прехвърлил върху паркирания в съседство джип БМВ на друг пернишки бизнесмен - 39-годишния СОТ-аджия Росен Закс.
Основната версия, по която работеха полицаи и прокурори, бе свързана с друг екшън, станал два дни по-рано в града. В идеалния център на Перник, пред един от банковите офиси, 48-годишният перничанин Румен Стоев бе натикан в джип, качен на историческия хълм Кракра и след як пердах - освободен.
Тогава Стоев сам потърси органите на реда и разказа за отвличането и побоя, твърдейки, че няма идея за причините, но назова биячите си - Красимир Петров, с прякор Полицая, и Стойчо Петров-Чочо. Румен дължал 50 000 лв. на Стойчо, но \"забравил\" да ги върне, та се наложило паметта му да бъде \"освежена\". Охранители го качили в джип, откарали го на крепостта \"Кракра\", набили го и го пуснали. Неуредени парични взаимоотношения били в основата на разправията, твърдяха криминалисти.
 
Гарант на отвлечения длъжник бил Миленов, затова била предприета наказателната мярка с палежа и спрямо него, заявиха тогава от полицията.На 28 октомври м.г. полицията огласи, че поръчителят на палежа на мерцедеса е 32-годишният Стойчо Петров-Чочо. Той е и един от заподозрените за отвличането на 48-годишния Румен Стоев. Още на 24 октомври той заедно със заподозрения по данни на криминалистите Краси Полицая бяха задържани за 24 часа в полицията. След дадените показания Красимир бе освободен, а на Стойчо бе наложена най-тежката мярка за неотклонение \"задържане под стража\".
Изяснена бе и самоличността на физическия извършител на палежа - 24-годишния перничанин Борис Стоев, известен с прякора Гълъбето. Той е криминално проявен и вече е осъждан за грабеж. След като прокуратурата повдигна обвинение за палежа на леката кола срещу Стойчо Петров -Чочо и Борис Стоев-Гълъбето, вчера те застанаха пред Темида. Стойчо е поръчител на подпалването на мерцедеса на бизнесмена Ясен Миленов, а физическият извършител е Борис Стоев.
 
Вчера бяха разпитани част от свидетелите.Процесът продължава в началото на септември с разпит на останалите свидетели и вещите лица.
 
Подсъдимите вчера отказаха да говорят, ще дават показания на по-късен етап от съдебното дирене.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.