iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметицата ще "инспектира" недовършената магистрала

Кметицата ще "инспектира" недовършената магистрала

Открита инспекция на магистрални участъци от автомагистрала „Люлин\" с представители на медиите организира утре, 18 юни, Националната агенция „Пътна инфраструктура\" (НАПИ), съобщиха от агенцията.
Екипът на инспекцията ще се води от вицепремиера Меглена Плугчиева, като в групата участват министърът на транспорта Петър Мутафчиев, зам.-министър Весела Господинова, Нели Йорданова - директор дирекция „Координация на програми и проекти\" в Министерство на транспорта, и Боряна Пенчева - директор дирекция „Управление на средствата от ЕС\" в Министерство на финансите.
На посещението са поканени и кмета на град Перник - Росица Янакиева и областният управител - Иван Димитров.
Обходът на магистралния участък ще продължи един час - от 11 до 12.00 ч., и включва спиране на различни участъци с възможност за снимки. По време на спиранията представителите на НАПИ ще дадат информация за напредъка на строително-монтажните дейности на магистралата.
По-рано през месеца от НАПИ изразиха увереност, че строежът на магистралата ще приключи в предвидения по договор срок - през 2010 г., въпреки че от Европейската комисия изказаха прогнози, че магистралата ще бъде завършена 2011-2012 г.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.