iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Измамници се представят за мобилни оператори

Вече свикнахме всеки ден да четем във вестниците и да гледаме по телевизията съобщения за измамници, които се опитват да прибират парите ни, играейки си с наивността, добрината или страховете ни, и най-често успяват. Купуване на ваучери за мобилни телефони, покъртителни съобщения за пострадали роднини, замесени в катастрофи, закъсали чужденци, които молят за помощ са само част от разиграните сюжети. Фантазията на измамниците няма край.
 
Най-новата измамна схема е посветена на кампанията на мобилните оператори, свързана с призива им да се откажем от хартиените фактури, за да спасим дърветата и природата. Измамник позвънил на възрастна перничанка и се представил за оператор от М-тел. Попитал я дали иска да се откаже от книжната си фактура, за да спаси природата и тя, естествено се съгласила. Последвал 15 минутен разговор, в който интелигентно звучащият млад мъж научил доста неща за жената. \"Той ме попита дали съм доволна от услугите на мобилния оператор, дали желая да си плащам сметката за телефон по банков път и в коя банка имам сметка, пита ме дали имам предишна сим-карта и до каква сума бих се разпростряла в харчовете си за месеца, колко пъти месечно желая да ми звънят, за да ми предлагат разни услуги. Всичките му въпроси имаха за цел да изкопчат информация за мен, за моята възраст, социално и материално положение.\", сподели тя.
След този разговор жената се усъмнила и отишла в офиса на мобилния оператор, за да попита дали негови служители провеждат подобни анкети. От там и отговорили, че нямат такава практика. Според правилата на кампанията гражданите са длъжни сами да търсят служителите от съответния мобилен оператор, за да заявят, че не желаят да ползват книжна фактура, но никой няма да им се обади, за да ги разпитва.
 
След всичко казано и изписано по темата, не ни остава нищо друго, освен още веднъж да си напомним да внимаваме с непознати и винаги да бъдем нащрек, щом стане дума за пари./Съперник
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.