iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мафити си играели на "Кръстникът" пред очите на пернишката полиция

Мафити си играели на "Кръстникът" пред очите на пернишката полиция

Пернишкият убиец Станислав Ангелов, който застреля и зарови три трупа от януари до април 2009 г., започнал да си играе с оръжие чак през октомври 2008 г., пише вестник Стандарт. Тогава той излиза от ареста с гаранция от 15 000 лв. заради епилепсия. Влиза на топло понеже е заподозрян за разстрела на конкурента в дрогата Николай Христов-Хайо.
Едва тогава Сиси усеща, че огнестрелното оръжие може да му даде сила, описват психологията на пернишкото страшилище експерти. Преди това 25-годишният перничанин стоял в сянката на друг свой авер от бандата - Николай Николов. Той има два коренно противоположни прякора. Първият е Шатката. Нарекли го така, защото, както казват местните, главата не го слушала и бил толкова луд, че можел да продаде и майка си. Вторият му е далеч по-интелигентен прякор бил Щирлиц. Дали му го полицаите, които го следели дълго време, преди да го арестуват на 28 март 2008 г. Него го издирвали още от 2002 г. заради присъда за грабеж и палеж.\"Шатката, когото прекръстихме на Щирлиц, се беше вживял в ролята на бандит шпионин. Придвижваше се по всички правила на световната конспирация\", разказват издирвачи от Столичната полиция, участвали в задържането му. Той живеел с 13-годишната си дъщеря и жена си на столичната ул. \"Кукуш\" на метри от полицейските блокове и поделението на МВР - Сигнално-охранителна дейност в жк \"Захарна фабрика\". Той сменял по 5 автобуса и трамвая, ходел пеша, за да обърка евентуалните си преследвачи.
 
Накрая белезниците щракнали около ръцете на Шатката-Щирлиц и той влязъл в Централния софийски затвор заради присъда от 2002 г. за грабежи и палеж.41-годишният трънчанин се смята за физическия убиец на конкурента в наркобизнеса Николай Христов-Хайо на 19 януари 2008 г. Според разследващи той е човекът, натиснал спусъка и срещу третия от групата - Теодор Неофитов-Ханс, вероятно 2 дни по-късно. Ханс изчезва безследно на 21 януари, като трупът му не е открит и досега. Двамата най-вероятно са се скарали кой да застреля Хайо, подозират криминалисти. Според плановете на тримата спусъкът трябвало да натисне Ханс. За целта той напуснал страната официално с паспорта си. След това влязъл обратно нелегално. Това трябвало да му осигури алиби след разстрела. В момента на стрелбата срещу Хайо, Ханс и Шатката, които делят обща квартира в центъра на Перник, седят един до друг в червен \"Форд ескорт\". Не е ясно защо куршумите изстрелва не Ханс, а Шатката. От общо 9 патрона, които попадат в тялото на Хайо, 2 са смъртоносни. Два дни по-късно обаче Ханс и Шатката се скарват жестоко. Никой повече не вижда Ханс.
 
\"Цялата история показва, че нивото на пернишките наследници на Райко Кръвта е отчайващо ниско. Нямат йерархия, дисциплина, всеки се бори да е вожд. Никой на никого няма уважение\", заявиха пред \"Стандарт\" антимафиоти от града. 2 месеца по-късно в затвора попада и Шатката-Щирлиц. Според полицаи Сиси е имал ключ за апартамента на Ханс и така успява да се добере до бойния арсенал на Райко Кръвта, който съхранява аверът му. Така Сиси започва да си играе с пистолетите. Междувременно кара пробация, понеже вкарал в багажника длъжник заради 500 лв. След това е задържан за разстрела на Хайо, но е пуснат под гаранция от 15 бона заради това, че е епилептик. Заради болестта Сиси често си гълтал езика. Единият път бащата на пернишкия бандит Сашико го спасил в Хърватия, като се намесил решително. След това платил и престоя на Сиси в местна болница.
 
След ареста на Шатката и изчезването на Ханс Сиси обаче няма пред кого да покаже мускули. Затова започва да избива наред - за да докаже най-вече на себе си, че е достойният наследник на Райко Кръвта.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.