iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Доматите по-скъпи на пук на кризата

Оранжерийните домати поскъпват през тази седмица с 5,6 на сто и се продават средно по 1,51 лв. за килограм, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата . В Перник цените им вървят между 1,60 и 1,80 лева за килограмм.
Оранжерийните краставици на борсите поевтинят с 3,9 на сто и се търгуват средно по 0,99 лв килото, но засега на местните тържища под левце краставици няма. Картофите поскъпват с 13,6 на сто до 0,75 лв./кг, а зелето - с една стотинка до 0,42 лв. за килограм на едро.
Зелените чушки с 12,3 на сто по-евтини и се продават по 1,93 лева за килограм, с 21,2 на сто до 0,40 лв. за брой се повишава цената на зелената салата.
Цената на едро на кашкавал \"Витоша\" нараства с 1,1 на сто до 8,51 лева за килограмм, но в по-малките бакалии може да бъде купено най-тънко за 8,80 - 8,90 лева килограмма, в големите хипермаркети цената е най-малако с лев по-висока в зависимост от производителя. Въпреки че на едро стойността на килограмм краве сирене, според официалната информация била паднала с 4,7 на сто средно до 3,41 лв. за килограмм, подобна евтиния в пернишката търговска мрежа няма.
Поскъпнали са замразените пилета, малотрайните колбаси, шпековият салам, брашното, оризът. В разгара на сезона черешите и ягодите държат трайни левови равностойности и перспектива за поевтинява няма, твърдят търговоци.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.