iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма треньор без отбор, ще ставаме по-добри

Тони Велков,старши-треньор на „Миньор\" пред „Съперник\"
 
- Завършваш един сезон, в който започна като помощник на Димитър Алексиев, хвана птичето на късмета и не го изпусна. Успешно замести Димитър Алексиев и се наложи. Сега ти водиш „Миньор\", как оценяваш годината?
- Аз в никакъв случай няма да залитам в някакви много високи оценки, особено в своята работа. Действително поех отбора в един доста труден момент, имайки предвид програмата, която ни очакваше, радвам се, че успях да повлияя най-вече на психиката на футболистите. Най-вече да си повярват и да умеят и да обръщат резултата. Радвам се на успеха на отбора. Не го приемам като мой личен успех. Няма треньор без отбор. Това е положението.
 
- Имаше ли моменти, в които допускаше, че можете да изпаднете?
- Разбира се. Имаше възлови мачове, които можехме да спечелим, а губехме с по 0:1. С „Пирин\", „Локомотив\"(Пловдив) и „Спартак\"(Варна).Това са директни противници и когато се загубят точките точно от такива мачове съвсем нормално е да ти минат и по-лоши мисли през главата. Но човек не трябва да се огъва. Аз това искам и от отбора. И винаги им казвам да се стремят да не се огъват.
 
- Сега всичко е добре, когато свършва добре. Не мога обаче да не те попитам за един конфликтт. Спортния сайт „Дон балон\" и вестник „Тема спорт\" публикуваха материали, в които писаха за конфликт в отбора, за това, че ти си говорел зад гърба на футболистите, за това как някои мечтаели да се върне Димитър Алексиев и т.н. Сега в съвсем спокойна обстановка вече кажи как стоят нещата.
- Аз смятам, че единствената истина в този материал е това, че действително може да има футболисти, които да съжаляват за Димитър Алексиев, защото той е доста добър треньор. И може би израстването на доста от тези футболисти се дължи на него. Колкото до другите неща, не отговарят на истината. Аз наистина говорих страшно много с футболистите. Става въпрос за мои критики и забележки към отделни футболисти, които не исках да се чуват от целия отбор. Истината е, че в тези неща сме говорили единствено и само за футбол, а не за футболни отношения. Другото, което не отговаря а истината е, че съм искал да разбера какво става в съблекалнята. Това, което се случи, не го очаквах. Трудно ми беше да разбера кой е развалил атмосферата в отбора. Истинат е, че това не съм аз. Имало е дребни конфрикти в съблекалнята .Всъщност, добре е, че това се случи, защото няколко дни след това всичко беше оправено. И аз се изправих пред отбора да кажа и моето мнение. Хвърли се една сянка,за нещо, което не е съществувало. Няма разделение в отбора, няма групички. Но във всеки отбор има доволни и недоволни. Това е нормално, когато групата е по-голяма и някои взимат повече участие от други. Така че горе-долу там бяха конфликтите. Но това е неизбежно, когато отборът трябва да върви нагоре. Иначе ще затънем в блатото на посредствеността. Аз не съм имал и няма да имам проблеми с моите футболисти.
 
- Как оценяваш играта на Божиков и Дюлгеров в младежкия национален отбор?
- Много критики се изсипаха по адрес на този тим. Ако се върнем в годините назад, ще видим, че младежите са направили доста запомнящи се неща. Така че сега волно или неволно, ги сравняват с онези времена. Наистина има от какво да се притесняваме. Специално за Божиков , смятам, че направи голям скок в развитието си. Не смятам, че той показа това, на което е способен .Все пак през есента игра във „В\" група,след това се наложи като титуляр в „А\" група и е нормално да има притеснение. Мисля ,че през идващите месеци той ще вдига още нивото си.
 
- Ще остане ли Николай Дюлгеров в „Миньор\"?
- Най-вероятно не. Той е със статут на преотстъпен от „Славия\" и най-вероятно ще се върне там.
 
- Нещо повече относно новите попълнения?
- Имам списък, който включва изключително български имена.
 
- Остава ли Котев от „Гигант\"(Съединение) в отбора? Това е първото ново попълнение.
- Котев единствено ми направи впечатление от тримата, които се появиха. И той като Божиков, който също дойде от там в тези три-четири дни беше много притеснен. Не мога да кажа със сигурност дали ще остане, но аз за себе си обмислям поне първата част от подготовката да го взема, за да мога да преценя по-добре, след това ще решавам окончателно.
 
- Стигнахме до този момент. Кога започва подготовката и къде?
- На първи юли, първите три-четили дни ще сме тук, те са необходими за функционалните изследвания. След това заминаваме за Банско. Първата ни контрола е с „Локомотив\"(София). На Банско ще останем около две седмици. За втората контрола имам полуяснота, но чакам работната ни среща с г-н Вангелов, за да мога да обявя всичко със сигурност.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.