iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките партии се надцакват кой ще се изръси най-много за пропаганда, общината не търси и стотинка

Пернишките партии се надцакват кой ще се изръси най-много за пропаганда, общината не търси и стотинка

Столична община печели хиляди левове от изборите, Перник нехае
 
Проучване на iPernik показва, че мизата за пропаганда в известен пернишки сайт е достигнала 5000 лева.  С парите партиите си подсигуряват медиен комфорт, който обаче трудно достига до перничани, поради пародийният си характер в повечето случаи.
 
Подобна е и картинката по пернишките улици - хаоично разлепени плакати по стълбове, сгради, дръвчета, огради. Разбира се, изборите ще минат, но както всяка година плакатите и мърсоятията ще остане. В същото време Столична община е определила 303 места за разлепване на предизборни плакати и агитационни материали за парламентарния вот. Ограничени са местата за предизборна реклама в най-големите столични квартали. Само върху афишните табла ще бъде разрешено да се разлепват посланията в \"Люлин\", \"Младост\" и \"Овча купел\".
Наредбата за чистотата на Столичната община забранява изрично разлепянето върху стълбове, дървета, огради, фасади и контейнери за смет. За всяко нарушение партиите са застрашени от глоба в размер до 2 хил. лв.
 
Кметството задължава още в срок от три дни след датата на изборите да се премахнат агитационни материали. За да гарантират това задължение, политическите централи внесоха по 5000 лв. депозит на \"Московска 33\" .
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.