iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Следят бащата на Кръвта заради Сиси

Бащата на разстреляния на 13 октомври 2005 г. пернишки наркобос Райко Василев-Кръвта, Васил Станков, е изиграл ключова роля в изграждането на престъпния характер на Станислав Ангелов-Сиси, твърдят криминалисти. От месец нашумелият кримигерой е заключен в ареста по подозрение в три убийства. А директорът на пернишката полиция комисар Димитър Шереметев дори го нарече \"сериен екзекутор\".
\"Кариерата на Сиси в ъндърграунда стартира като най-обикновен дилър на дрога. Той се въртеше около Райко Кръвта още от 1999 г. Но след убийството му премина на подчинение при баща му\", разкриха пред \"Труд\" криминалисти. Според тях до неотдавна Ангелов е въртял бизнеса на Бай Васил с черното тото. Запознати с биографията на Сиси са категорични, че той никога не се е занимавал с лихварство. \"Станислав Ангелов започна наскоро да се занимава основно с пласиране на хероин. Приказките, че е раздавал заеми, са врели-некипели\", категорични са магистрати.
На 10 февруари 2008 г. бай Васил се размина на косъм от смъртта, след като неизвестни и досега бандити го засипали с дъжд от куршуми в град Батановци. Васил Станков бил ранен във врата, но след тежка операция лекарите от пернишката болница го върнали към живота. По него беше стреляно и преди две години, когато беше улучен с два куршума.
Опитите ни да се свържем с бай Васил, който официално върти търговия със злато и безалкохолни напитки, се оказаха неуспешни. Мобилните му телефони са изключени, а той от месеци не се е появявал в къщата си.
В момента срещу Станислав Ангелов-Сиси са повдигнати две обвинения. Те са за ликвидирането на наркобоса Николай Христов-Хайо и на Кирил Христов-Багера. Магистратите продължавали да работят по установяването на допълнителни доказателства за убийството на 30-годишния Цветелин Карпузов и на 26-годишната Биляна Кръстева.
\"Налице са всички доказателства, че Багера, Цветелин Карпузов и Биляна Кръстева са убити от Сиси. Почеркът при убийството им е един и същи - тримата са застреляни с един куршум в главата. После са били съблечени голи и заровени на необитаеми места\", категоричен е комисар Шереметев. Телата на Цветелин Карпузов и на Биляна Кръстева дори бяха намерени заровени в гората над две съседни села. Любопитен факт е, че първият озовал се до автомобила на Багера след разстрела му е бил бивш високопоставен антимафиот в Перник. Според разследващите той е закрилял Сиси в тъмните му дела, преди да го задържат. За първи път Сиси се прочу през февруари, когато бе обвинен за публичния разстрел на Хайо. Той бе ликвидиран с куршум в главата пред хотел \"Струма\" в центъра на Перник, на метри от лобното място на признатия за най-голям наркобос в Югозападна България Райко Кръвта. По това дело обаче Сиси бе пуснат под гаранция от 15 хиляди лева заради кисти в мозъка.
\"Оттогав Сиси се озлоби и реши да се развихри. Той страда от епилепсия и малко му трябва, за да избухне. Затова е започнал да убива наред\", предполагат ченгета. Сиси оглавявал и група за убийства и рекет, твърдят още криминалисти. При обиски на адресите, на които се е подвизавал, бяха открити автомат \"Калашников\", 9 пистолета, 9 бомби и внушителен брой бронежилетки. /БЛИЦ
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.