iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор прибира 25 бона при победа в събота

Когато се решиха основните въпроси в първенството - кой е шампион, кои са евроучастниците и изпадащите - треньори и ръководители вкупом отписаха последния кръг. Бразилците в ЦСКА си заминаха, \"Левски\" също си избра да залага на неизползвани досега играчи. Предварителните очаквания бяха само градското дерби \"Локомотив\" (Пловдив) - \"Ботев\" да има някакъв заряд заради враждата между двата отбора.
 
Едва ли участниците в елита трябва с лека ръка да пренебрегват 30-ия кръг, защото той ще даде отговори на някои други въпроси - кой с каква част ще си тръгне от наградния фонд на тв правата. А само в този кръг стойността на двубоите е около 120 хиляди лева.
 
В началото на сезона беше приета схема, според която всеки отбор получава различна сума в зависимост от мястото, което заема в края на сезона. Също така всяка спечелена точка през шампионата носи бонус от 2505 лв.
 
Така от мач без никакво значение за разпределението на местата в Европа или борбата за изпадане \"Миньор\" - \"Черно море\" всъщност може да се окаже доста интересен сблъсък. При победа домакините от Перник имат шанс да се изкачат от 11-о на 8-о място в зависимост и от останалите резултати. Само този скок в класирането ще им донесе допълнителни 18 хил. лв., защото всяка една по-горна позиция в подреждането е оценена с 6 хил. лв. повече при разпределянето на тв правата. Като прибавим и 7500-те лв. за три точки излиза, че от мач без значение \"Миньор\" може да си донесе 25 хил. лв.
 
На практика единствените отбори, които знаят на коя позиция ще завършат, са първите три - \"Левски\", ЦСКА и \"Черно море\", както и последният \"Беласица\". Всички останали отбори могат да си донесат поне по 10 хил. лв. от \"безсмислените\" мачове на 13 юни - от минимум едно място по-напред в подреждането и трите точки за успеха.
 
\"Всички предпоставки за интрига и в последния кръг са налице. Отборите имат шанс да получат по-голяма сума от разпределението на тв правата и защо да не се възползват от него\", заяви президентът на ПФЛ Валентин Михов, който беше основният посредник при преговорите между клубовете и ТВ2 при подписването на сделката за правата. Това обаче важи само ако отборите не решат да печелят чрез уговорки в ущърб на букмейкърите, които и без това не изгарят от желание да пускат коефициенти за този кръг.
 
Михов увери, че участниците в елита вече са получили между 70 и 80% от парите си за сезона. Останалите ще бъдат разпределени след края, когато стане окончателно ясно кой на коя позиция е завършил и с какъв точков актив. Засега няма индикации дали ще има наказани със спиране на средствата клубове заради неизпълнени изисквания на телевизиите. \"Аз съм само посредник и БФС или ТВ2 трябва да кажат дали има отбори, които трябва да бъдат наказани за това. Доколкото знам, засега няма такива, защото вече авансово е преведена голяма част от сумата\", допълни Михов. Никой от ТВ2 не беше открит за коментар има ли клубове, на които ще бъдат удържани част от парите заради неспазени изисквания.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.