iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Затвориха "сива" бензиностанция

Затвориха бензиностанция за продажби на черно. Незаконният бизнес е въртян в обект, нает под наем от перничанина Мирчо Стоименов в радомирското село Червена могила.
 
Далаверата е засечена при съвместна проверка на дирекция \"Противодействие на общата престъпност\"-МВР, Агенция \"Митници\", ГД \"Контрол на качеството на течните горива\", ГД \"Метрологичен надзор\" и дирекция \"Мерки и измервателни уреди\".
 
Запечатани трите колонки на бензиностанцията. На едната от тях, където се зареждало с дизелово гориво били скъсани пломбите на разходомера, а за намиращите се в резервоара 5220 литра нефта не била представена декларация за съответствие на количеството съгласно Закона за чистотата на атмосферния въздух. Такава декларация липсвала и за намиращите се в резервоара на колонката за бензин 1982 литра гориво А - 95 Н, както и за наличното количество от приблизително 2 544 л газ.
 
Самата колонка пък работела без да е пусната в експлоатация и без пломби за разходомера, преобразувателя и електронния блок на местата за регулиране.
 
Тепърва ще се изчисляват и щетите, нанесени на държавата и гражданите от незаконната продажба на акцизната стока, казаха от полицията. Собственикът на бензиностанцията не е криминалнопроявен и досега не е бил засичан в извършването на противозаконна дейност. / Стандарт
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.