iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ченгета изнудвали бившия зам. кмет Милан Миланов

Бившият зам. кмет на Перник и председател на гражданско сдружение \"Патриотично обединение\" - Милан Миланов е бил изнудван от катаджии днес на караулката на Владая, съобщи самият той пред iPernik.
 
На връщане от работа, след обяд към 17:30 на Владя в колоната от автомобили със стотици перничани, неговата кола е била отбита за проверка от патрул на КАТ.
 
След като са били изискани и проверени необходимите документи за правоуправление, катаджиите са изискали и личните документи на пътуващите в колата двама души, свидетели на случилото се.
В последствие са били поискани и други документи за автомобила, свидетелство за \"Гражданска отговорност\", но всичко е било в изправност, обяснява председателят на \"Патриотично обединение\".
 
След което, единият от полицаите е помолил Миланов да слезе от колата и да го съпроводи  е отправил предложение да \"се разберат\" и да не се пише акт. Миланов е отказал, тъй като според него \"няма абсолютно никакво нарушение на правилника за движение по пътищата\". В отговор, полицаят споменал, че ще бъде глобен за неизползване на колан. Същият се съгласил, че в момента на отбиване на автомобила, такъв е бил използван, но не и по време движението.
 
\"Това е нелепо\", обяснява Миланов. След като категорично отказал да \"се разберат\" с отракания катаджия, бившият зам. кмет по образованието написал в акта, че не е съгласен с констатациите и срещу него е осъществен фактическият състав на чл. 301, ал. 1 от Наказателния кодекс за склоняване към подкуп от страна на полицейските служители.
Миланов възнамерява в тридневен срок да подаде жалба в 6-то районно полицейско управление в град София, както е по закон в такива случаи. Той също така възнамерява да съди полицейските служители, които неправомерно са го глобили и са се опитали да го подкупят, и за тормоз и нанесени морални щети от случилото се.
Ако и вие сте жертва на полицейска корупция, може да ни сигнализирате на адрес: [email protected]
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.