iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Цакат перничани по-високи застраховки "Гражданска отговорност"

Младежите от Перник плащат една от най-скъпите задължителни застраховки \"Гражданска отговорност\", показа проучване на \"Новинар\".
Някои от компаниите са въвели по-високи цени на полицата за коли, които са регистрирани в Перник. Други застрахователни дружества пък коментираха, че също обмислят да вдигнат тарифите за автомобили с регистрация РК. Брокери обясниха, че перничани и врачани са сред най-рисковите шофьори в страната.
 
Друга причина да се вдигат цените на застраховките за пернишките автомобили е, че много от тях се движат всекидневно в столицата, където работят собствениците им. Това още повече натоварва софийския трафик и може да увеличи рисковете от пътно-транспортни произшествия.
Проучването показва, че тарифите на \"Гражданска отговорност\" за автомобили от Перник са се изравнили с тези в София, които в последните години традиционно са най-високи. Така цената на застраховката, предлагана от някои дружества, е 250 лв. за лек автомобил със софийска или пернишка регистрация. Най-евтино е за шофьорите от малките градове на възраст над 35 г. - на тях застраховката им излиза средно 144 лв.
Застрахователи оскъпяват полиците за младите водачи, защото са най-рискови, както и за шофьорите в големите градове - София, Пловдив, Варна и Бургас, защото там трафикът е най-оживен. Полицата излиза доста по-солено и ако собственикът вече има катастрофа през последните 1-2 г., както и ако кара колата си в ЕС.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.