iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Разследват купуване на гласове в Перник

Разследват вота на циганите в Перник. Проверката е започнала след излъчването на репортаж по ТВ2, в който роми от кв. Куциян твърдят, че им е плащано за да гласуват за Лидер. Парите им се давали на два транша- първо по 20 лева, а след вота по още 10, информира Стандарт.
 
Като купувач на гласовете местните цигани сочат пернишкия бизнесмен Петър Стоименов- Железаря. Стоименов, който е общински съветник от \"Съюз за Перник\" беше един от главните заподозрени и по време на кметските избори в Перник.
 
Според разказите на мургавите избиратели парите раздавало момче с черен фолксваген.
 
От полицията съобщиха, че веднага след излъчването на репортажа по разпореждане на директора на ОД на МВР Димитър Шереметев е започнала проверка. Уведомена е прокуратурата и при събиране на доказателства ще бъде образувано досъдебно производство.
 
Във въпросната секция 72, според паралелното преброяване на БСП, броят на бюлетините с № 2 е 326 срещу 60 за \"Коалиция за България\".
 
В друг ромски квартал - \"Рудничар\", съотношението в гласовете е почти същото. В секция 62- гласувалите за Лидер са били 145 срещу 30 за \"Коалиция за България\".
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.