iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хванаха бандата за телефонни измами от Радомир

Радомирски полицаи разбиха бандата за телефонни измами, която удари няколко човека наскоро. Белезниците щракнали около ръцете на трима души в района на Дренското ханче, малко преди да получат откупа от нарочената за жертва възрастна жена.
45-годишният К.И. и 26-годишната М.П. от Павликени и 40- годишната Р.Д. от Горна Оряховица уплашили до смърт баба от радомирското село Дрен, разигравайки по телефона познатата схема за катастрофа. Притеснена за внука си, който трябвало да бъде пуснат от ареста срещу пари, жената събрала всичките си налични банкноти и тръгнала да освобождава момчето. Измамниците я инструктирали да остави кинтите под дърво, увити в торбичка.
Бандата е задържана в ареста с полицейска мярка за 24 часа. Тримата са криминално проявени и са познати на органите на реда и с други подобни измами. Мъжът и по-възрастната жена имат вече присъди за измами и укриване на данъци. Гастролиращото трио се проверява и за други подобни деяния на територията на областта.
През последната седмица в пернишко зачестиха сигналите за телефонни измами. Трима души паднаха в капана на мошениците, като заради прекалената си доверчивост се простиха с по 3000 лева.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.