iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лечева обеща да построи 400 зали, докато пернишки ученици се състезаваха под дъжда в зала с изгнил покрив

Министърката на младежта и спорта Весела Лечева заяви на посещение в Перник, че ако БСП получат втори мандат ще построят 400 чисто нови спортни зали в страната. Тя не пожела да уточни колко са посторените до момента спортни съоръжения през настоящия мандат или колко ще струват тези 400 нови спортни зали, които обеща.
 
В същото време малките баскетболисти /2 - 4 клас/ от V СОУ „П.Р.Славейков\" - град Перник и 8 ОУ „Кракра Пернишки\" - град Перник отбелязаха деня на детето  с демонстративна среща във физкултурния салон на 8 ОУ . В салона бяха разположени няколко големи легена на \"възлови места\", в които се събираше течащата от покрива вода.
 
В продължение на една година малките надежди на пернишкия баскетбол развиват спортните си умения в Баскетболна школа „Миньор\" с треньор Соня Спиридонова.
 
Това е втората поред демонстративна среща за тази учебна година и директорите на двете училища г-н Георги Стоянов и г-жа Вера Даскалова не крият амбициите си тези срещи да станат традиционни, а защо не след някоя и друга година децата да се включат в републиканския шампионат.
 
Децата показаха усвоените техники в играта пред своите родители и близки, които бурно ги аплодираха и окуражаваха.
 
Г-жа Даскалова не скри задоволството си споделяйки: „ Това е истински спортен празник за децата и техните родители и ние смятаме, че това е едно от основните средства за намаляване на агресията сред младите хора.\"
 
Срещата приключи с раздаване на награди и лакомства. Всичко това беше организирано с огромните усилия на училищните ръководства и родителите на децата, въпреки незапълнените дупки в училищните бюджети и покривите на спортните зали в пернишките училища.
 
Само преди година 8-мо Основно училище беше спасено от закриване след огромния натиск на живущие в квартал Клепало и местната общественост в Перник, въпреки неистовите усилия за  закриването на Осмо ОУ и няколко други училища от страна на общинската администрация.
 
В момента училището реализира проект по Оперативна програма \"Човешки ресурси\", чрез който се надява да направи средата по-приятна и приветлива за започването на новата учебна година. Създадена е перфектна организация по осъществяване на извънкласна и клубна дейност, в сферата на спорта и художествено-творческите изяви, оптимизира се учебният процес и базата в училище. Всичко това би могло да остане напразно обаче, ако в следствие на очакваното поскъпване на услугите и консумативите с началото на есента, училището не успее да върже двата края на делегирания бюджет.
 
Такава е съдбата и на повечето от останалите пернишки училища, които освен всичките си проблеми и икономическата криза, изразяват негодувание, че МОН тенденциозно и без никакви аргументи отхвърля разработените им проекти, които са единственото спасение на училищата от финансовия недоимък.
 
Министърката на спорта - Весела Лечева изглежда ще спести част от парите за откриването на тези 400 спортни зали, които ще бъдат построени ако БСП бъдат преизбрани, с оглед на това, че няма да има нужда да се дават пари за закупуване на земя, защото вероятно ще бъде използвана тази на пустеещите български училища, недочакали новите 400 спортни зали, които БСП ще построи...
 
 
Материал на Христиан Даскалов

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.