iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Видеокамери следиха за реда на абитуриентските балове

Пернишката Областна дирекция на полицията и тази година положи много усилия и създаде стегната организация, за да минат абитуриентските балове без сериозни инциденти. Преди и по време на тържествата активно бе използвана и мобилна система за видео наблюдение на пътното движение, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.В дните преди и по време на тържествата на зрелостниците в резултат на празничната еуфория бяха констатирани 12 нарушения на Закона за движение по пътищата, извършени от водачи и пътници - абитуриенти. В десет от случаите нарушителите бяха заснети със системата за видео наблюдение. Констатирани бяха нарушения на водачите, главно за неосигурени условия за безопасно пътуване на абитуриентите и на пътниците, които са нарушили забраната да не се показват през прозорците, навеждайки се навън от превозното средство. На провинилите се участници в пътното движение бяха съставени 5 акта за установяване на административни нарушения. Наложените глоби по фиш за извършени нарушения на чл.132, т.2 и чл.137, т.1 от ЗДвП са седем.
Във връзка с проведените от 20 до 26 май абитуриентски тържества от ОД на МВР - Перник бяха организирани и проведени полицейски мероприятия за осигуряване на добър обществен ред и недопускане на пътнотранспортни произшествия. Проведени бяха работни срещи с ръководствата на учебните заведения, с цел уточняване деня и часа за провеждане на абитуриентските балове и маршрутите за придвижване на зрелостниците и бе изготвен график. В изпълнение на заповед на директора на ОД на МВР - Перник Димитър Шереметев бе изготвена план - разстановка на силите и средствата, ангажирани в полицейските мероприятия за опазване на обществения ред и безопасността на движението при провеждане на тържествата. Създадена беше организация за организирано придвижване на абитуриентите, а колоните от МПСбяха съпровождани от полицейски автомобили с цел осигуряване безопасност и сигурност на движението по пътищата.
Активизирана бе контролната и превантивната дейност на полицейските служители с оглед недопускане на пътни инциденти. Повишена бе дейността по извършване на проверки на питейни и увеселителни заведения и други обекти, където беше предвидено провеждането на празненства. Не бе допуснато внасянето на огнестрелно оръжие. Бяха предприети мерки за недопускане на лица с агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества и бе ограничено използването на общоопасни средства с ефектна и увеселителна цел с оглед осигуряване на безопасността на абитуриентите и гражданите.По време на провеждане на абитуриентските балове не бяха констатирани нарушения на ЗДвП от участници в тържествата. Настъпиха две леки пътно - транспортни произшествия с незначителни материални щети. Причина за настъпването им е отвличане на вниманието на водачите и неспазване на необходимата дистанция при движение на автомобилите в колона. Не бяха констатирани груби нарушения на правилата за движение и произшествия с пострадали абитуриенти. Целта бе, да не се помрачи празничното настроение и в същото време да се спазват правилата, макар и да се подхождаше либерално към отделни случай от страна на органите на реда, уточни регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. /Съперник/
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.