iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежи организират шествие "Не на насилието" в Перник

Младежи организират шествие "Не на насилието" в Перник

Пернишките младежки организации, обединени в Консултативен съвет по младежка политика, съвместно с община Перник организират за първи юни - Денят на детето, мирно шествие под наслов \"Не на насилието\".
В инициативата се очаква да се включат повече от 100 младежи от града. Шествието ще тръгне пред съдебната палата точно в 13:00, ще премине по ул. \"Търговска\" и централния градски площад и ще завърши пред Двореца на културата, където младежите ще се обърнат към връстниците си от целия град с призив за прекратяване на агресията помежду им.
 
През цялото време младежите ще носят картонени макети на оръжия - пистолети и ножове, които ще изгорят пред Двореца на Културата като символ на тяхната обща воля за спиране на зачестилите напоследък престъпления извършвани от и срещу млади хора.
 
Час по-късно, от 14:00 в Заседателната зала на Двореца на културата ще започне кръгла маса на тема „Единодействие на държавните институции и структурите на гражданското общество за възпитание на подрастващите и преодоляване на детската престъпност\". В конференцията, организирана от община Перник, участие ще вземат представители на Агенцията за закрила на детето, Министерството на образованието, МВР, прокуратурата, УНИЦЕФ, неправителствени и младежки организации, експерти.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.