iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Серийният убиец Сиси - тартор на организирана престъпна група

В понеделник, около 16 часа е бил изровен трупът на четвърта жертва на серийния убиец Станислав Ангелов - Сиси. Полуразложеното тяло на бившия сервитьор от скандалната пернишка дискотека „Че Гевара\" Цветелин Карпузов, е намерено в гориста местност в района на село Планиница, съседно на село Лесковец, където бе открит трупа на друга жертва на Сиси - 25-годишната Биляна Божидарова.
Вчера аутопсията на 30-годишния мъж още не бе приключила, но по първоначални данни на полицията, смъртта е причинена от изстрел в тила.
Карпузов е в неизвестност от 23 януари т.г. Според сигнал, подаден от негови близки в областната дирекция на полицията, след края на работния ден Цветелин, който е изкарвал хляба си като сервитьор в столично заведение, не се е прибрал вкъщи. Образувано е дело за оперативното му издирване, което е приключило завчера, с намирането на трупа.
Според досегашните данни, съобщи вчера директорът на ОД на МВР в Перник комисар Димитър Шереметев, убийството на Карпузов има отношение и към останалите, за които има съмнение, че автор е Станислав Ангелов - Сиси. В ареста на полицията е задържан за 24 часа и бащата на Станислав - Ангел Методиев, за когото има съмнение, че е оказал съдействие при укриването на трупа на Цветелин.Според комисар Шереметев, събраните досега данни говорят не просто за самостоятелен сериен убиец, а за организирана престъпна група, занимаваща се с убийства, рекет, изнудвания, палежи, взривявания и други тежки престъпления. Неин лидер, по събраните до момента доказателства, е бил Станислав Ангелов - Сиси, който бе задържан на 9 май т.г. в Бургас, буквално минути преди да напусне той страната. До момента през ареста на Областната дирекция на МВР в Перник са минали над 10 лица, които са били в определени взаимоотношения със задържания за убийствата на Биляна Божидарова и Кирил Христов.
От различни връзки на Сиси и „компанията\" му миналата седмица са иззети голямо количество оръжие и боеприпаси, намерени в квартири и обекти, ползвави от тях. Само при последното претърсване е открит и иззет автомат „Калашников\", шест пистолета, девет самоделни взривни устройства, голямо количество боеприпаси, две бронежилетки. При предишни обиски и претърсвания са открити други три пистолета - два са намерени след убийството на Кирил Христов и един - след това на Биляна. Назначени са комплексни балистични експертизи в НИКК.В престъпната група влизат лица и с тъмно минало, и с чисто съдебно и криминално досие, уточни комисар Шереметев. Има данни, че тя се е занимавала и с разпространението на наркотици. Криминалистите и антимафиотите от пернишката дирекция на полицията проверяват съпричастността й и към станалите напоследък палежи на автомобили в града. Дали въпросната банда е съпричастна към изчезването на други две видни фигури от пернишкия ъндърграунд - наркобосовете Кръстьо Кръстев - Кръстето и Бойко Славчев, е въпросът, на който комисарят отказа да даде отговор. Доколкото Сиси обаче се е опитвал да изземе бизнеса на показно разстреляния наркобос Васил Арарски, по-известен като Райко Кръвта, това е напълно възъможно, твърдят криминалисти. Според шефа на пернишката полиция поведението на Сиси е мотивирано и от това, че той, изземвайки част от бизнеса на Райко Кръвта, се е опитвал по всички начини да го имитира.
Поредната жертва на бандата на Сиси - Цветелин Карпузов е имал финансови взаимоотношения с килъра си. Дължал му пари, които е вземал назаем срещу лихва, но според директора на ОД на МВР, не ставало дума за голямо количество.
Полицията разследва станалите напоследък палежи в Пернишко, както и на механизма на действие на престъпната групировка. До момента Сиси мълчи и не оказва никакво съдействие на органите на реда и прокуратурата.Вчера комисар Шереметев вчера уточни, че още миналата година е дал в пернишката прокуратура подробна справка за лихварска дейност на група лица, сред които и Станислав Ангелов - Сиси.
Цветелин Карпузов е оставил две деца сираци - син на 10 години и момиченце на 5. Син е на бивш пернишки пожарникар, починал миналата година.
 
На вчерашната пресконференция заедно с криминалистите трябваше да се включат и представители на Окръжна прокуратура, но нито един от институцията не се появи на нея. Нямам представа, питайте ги тях защо отсъстват, бе лаконичен комисар Шереметев.
Докато течеше пресконференцията, аз продължавах да работя по случая с представители на държавното обвинение, следствието и полицията от Перник и столицата, контрира окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов. Бащата на Сиси, поясни той, не може да носи наказателна отговорност по силата на разпоредбите на чл.294 ал.3.
Колкото до „лихварския\" списък, той е проверен обстойно. Събрани са доказателства за подобно престъпления срещу две лица и срещу тях има вече образувани досъдебни производства. Засега срещу Станислав Ангелов има повдигнато само едно обвинение за убийство. То е по случая с Кирил Христов - Багера. За останалите три - на Николай Христов - Хайо, на Биляна Божидарова и на Цветелин Карпузов също има събрани достатъчно доказателства за предявяване на обвинение, те ще бъдат обединени в едно и ще бъдат внесени в съда. Засега това не е направено от чисто тактически съображения , поясни пред „Струма\" окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.