iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Скаути от ОДЗ Миньорче" дават обещание в Рила

Скаути от ОДЗ Миньорче" дават обещание в Рила

Децата от двете предучилищни групи в Детска градина „Миньорче\" в Перник дадоха първото си скаутско обещание. Това стана на Кирилова поляна в района на Рилския манастир, съобщи ръководителят на пернишкия скаутски клуб „Кракра Пернишки\" Снежана Митина.
Най-невръстните скаути са около 40 на брой. В скаутските правила ги посвещават госпожите от детската градина, а при полагането на обещанието те са показали всичко каквото са научили. На тържествения миг са били и каките и батковците от клуба, които останали очаровани от компетенциите на малчуганите.
Скаутските принципи се основават на дълг към Бога, към другите и към самия себе си. Според скаутските закони, всеки скаут е честен и достоен за доверие, верен на Бога, Отечеството, обществото. Той е длъжен да бъде полезен и да помага на другите, весел е и с висок дух, чист в мислите, думите и делата си. Скаутът е вежлив и етичен приятел на всички и брат на всеки скаут, учи се да опазва околната среда, пестелив е и пази всяка собственост.
В детската градина „Миньорче\" скаутските методи се прилагат от четири години. През месец септември 2005г. в детското заведение беше учреден скаутски клуб \" Еделвайс \". Това е една от формите за целенасочено екологично възпитание на децата. Ежегодно децата от предучилищнтите групи полагат скаутско обещание. Техните учителки разполагат със специализирани брошури и наръчници и имат желание възпитателната скаутска метода да се прилага и при децата от по-малките групи. Директорката на детското заведение Ахинора Куманова има научи разработки и публикации по темата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.