iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Петима лихвари са оплели Перник

Петима лихвари са оплели Перник

Пет видни фигури от подземния свят са оплели почти цял Перник в лихварските схеми, пише "Телеграф", като се позовава на източници от МВР. Условията им на кредитиране са такива, че рано или късно клиентите винаги се превръщат в длъжници. За са си приберат вересиите, бандитите често ги пребиват отвличат, палят или убиват. В списъка с имената попадат серийният убиец Станислав Ангелов - Сиси, наркобосът Стоян Драгановеца и съдружникът на изчезналия Таки - Феодор Федката.Един от най-големите лихвари в Перник е Драгановеца, който в момента излежава присъда в общежитието в Казичане. Той вербувал 5-6 души, които да работят за него. Бабаитите имали за задача да обикалят региона и да дават лесни кредити на хора, които имат дългове. Драгановеца не се интересувал от начина, по който ще ги зарибят. Искал единствено 5% от печалбата. Подчинените му прибирали за себе си 10 на сто от дълга на все балък.
 
Парите, с които финансирали длъжниците, били изцяло от наркотици, казват разследващи. Напоследък бизнесът на Драгановеца с дрога основно за Гърция разцъфтявал и той гледал да вкарва всяка пачка в лихварството. Основен конкурент на наркоиграча в бранша е обявеният за сериен килър Сиси. Той давал пари срещу по-висока лихва, която стигала до 14%. При неизпълнение на условията той карал длъжниците да му приписват жилищата си. Така се сдобил с над 15 имота. Федката работел чрез двамата си охранители - Краси Полицая и Георги Пината. Първият е бивш служител в столичното 6 РПУ, след което се преквалифицирал в шофьор и охранител на Антон Милтенов - Клюна. След като убили шефа му, преминал на служба при Федката. Въпреки дебелото му криминално досие само за месец се уредили с 8 разрешения, казват възмутени антимафиоти.
 
Другите двама в петицата на лихварите са Венцислав - Мечана и Адриан Хокеиста. Адриан въртял парите на пернишките охранители Бисер и Църи.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.