iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Боряна Методиева: "Институциите да си понесат вината за случващото се в града!"

Боряна Методиева: "Институциите да си понесат вината за случващото се в града!"

Пернишката зам. областна управителка Боряна Методиева се изказа остро по посока на зачестилите изяви на агресия и насилие в града. Методиева заяви, че вината за случващото се, трябва да бъде споделена в обществото, но същевременно институциите, сред които и полицията, трябва да поемат персонална и професионална отговорност, за да бъде туширано напрежението. Преди седмица губернаторът на Перник организира работна среща, на която беше намекнато за подобни действия.
Същевременно стана ясно, че община Перник ще организира кръгла маса с участието на представители на различни институции и неправителствения сектор  на 1 юни. По инициатива на младежкото сдружение „Обектив” преди това в Деня на детето ще има шествие под наслов „Не на агресията”. Това са две от основните инициативи около, които се обединиха участниците в работна среща на Консултативният съвет по младежка политика в община Перник вчера, свикано по искане на сдружение МЛАДЕЖ. Заседанието беше посветено на проблемите и проявите на агресия и насилие сред младите хора. В него участваха представители на заинтересовани институции и младежи от граждански сдружения и политически организации. Повод за събирането са зачестилите напоследък негативни случаи в града.
Началникът на сектор “Образование”в общината Евелина Любомирова представи общински план за действие за превенция на агресията. Предвижда се засилване на контрола по спазването на Наредба №1 за обществения ред и налагане на санкции при установени нарушения.. Текстове от Наредбата ще бъдат разпространени на флаери. По темата ще се проведе дискусия в часа на класа. Родителите също ще бъдат запознати с наредбата. Ще продължи сключването на меморандуми със собственици на заведения за несервиране на алкохол на малолетни и непълнолетни.
Пред заместник-кмета по обществен ред и сигурност Иван Джегалски младежите настояха да има стриктен контрол по спазването на обществения ред и да се налагат санкции на нарушителите, като това се оповестява публично. Младите хора искат институциите да вършат работата си така, че да се чувстват защитени и сигурни в родния си град. Председателят на сдружение „Младеж” Християн Даскалов огласи объщение към гражданството с призив за повече обич към Перник и между хората. От Обществения съвет за духовна просвета предложиха да се въведе изучаване на християнските ценности още от ранна детска възраст като изпитана превенция срещу агресията.
Присъстващите се обединиха около становището, че всички трябва да бъдат единни в преодоляването на проблема, като работата в тази посока бъде постоянна, а не кампанийна.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.