iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ясни мотивите за второто убийство, Сиси копирал Райко Кръвта

Според криминалистите мотивът за убийството на 26 годишната Биляна Кръстева е апартамент в центъра на София. Жилището се намира на Петте кьошета и Кръстева го наследява от родителите си. Наложило се обаче да го ипотекира в банка срещу сума, значително по-ниска от пазарната му стойност. Заради финансови затруднения Биляна не успява да връща вноските навреме и съученикът й предложил да й помогне, като изкупи ипотеката.
В хода на разследването става ясно, че жилището е станало причина за изчезването на жената. Тя е обявена за издирване на 27 февруари от мъжа, с когото живее на семейни начала. Според показанията му Кръстева тръгва за София и повече не се прибира в дома им в квартал "Димова махала". Двамата имат момче на 5 години.
"Този човек е завършен сериен убиец. Познава се с жертвите. В даден момент се изявява дори като техен приятел и накрая ги убива. Сега не показва никакво съжаление, отказва да говори и да ни съдейства. Не показва и никакъв праг на задържане и самокритичност", обясни директорът на полицията в Перник комисар Димитър Шереметев.
Станислав Ангелов-Сиси се е опитвал да копира разстреляния през 2005 година наркобос Райко Василев, известен повече като Райко Кръвта. "Той е бил неговият идол и се е опитвал да му подражава във всичко. Искал е да бъде жесток и безскрупулен като него", разказа разследващ по делото. В последно време Сиси не се е ползвал от протекциите на други играчи в Перник, а е действал сам. В момента се издирва и още един перничанин - Цветелин Карпузов, който е в неизвестност от 23 януари. Карпузов също се е познавал с убиеца на Кирил Христов и Биляна Кръстева. Мъжът е работил в една от дискотеките в града, но след като задлъжнял, дошъл да работи в София. Движил е в една компания със Сиси. От полицията очакват до ден-два Карпузов да бъде открит.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.