iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Асфалтират път след протести

Пътна отсечка в пернишкото село Големо Бучино ще бъде асфалтирана, след като местните спряха камионите на "Мапа Дженгиз". Жители на затворената заради градежа на автомагистрала "Люлин" Бачова махала излязоха на протест. Те преградиха пътя на камионите на строителите и настояха обиколната отсечка, която води до домовете им да бъде асфалтирана.
Заради изграждането на един от тунелите на аутобана, микробусите, които пътуват до селото отказаха да возят до последната спирка. Временният път бил покрит с едри камъни и колите масово пукали гуми по трасето. За промяната и принудителното скъсяване на маршрута, от фирмата- превозвач "Бус- Перник" бяха изпратили предупредителни писма до общината. В тях се обяснява, че маршрутът ще бъде въстановен веднага след като отсечката се асфалтира.
"Принудени сме да катерим баирите пеша, за да стигнем до къщите", негодувахха местните. С протеста си те издействаха обещание от турската фирма да положи асфалт на временната отсечка. Според шефовете на "Мапа Дженгиз" временният маршрут ще остане в сила поне до два месеца, каза кметът на Големо Бучино Стефан Зафиров. После автобусите за махалата ще минават над тунела.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.