iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трън с напълно обновен площад за Деня на града

Трън с напълно обновен площад за Деня на града

С напълно обновен площад ще посрещне Трън празника си на 14 октомври - денят, в който православните почитат св Петка Търновска. Това ще стане, независимо, че едва в края на седмицата, след закъснение от около два месеца, започна осъществяването на втория етап от реконструкцията на площада, обясни кметът Станислав Николов.
 
Ще бъдат сменени плочките и аран¬жирани зелените площи, ще се поста¬вят нови пейки, ще има шадраван, постоянни сцени пред Културния дом и модерна детска площадка. Уличното осветление е тип фенери, каквито вече има пред сградата на Общината.
 
Местните имат и екзотичната идея след време за гостите на града да бъде предложена и атракция - разходка с файтони по улиците на Трън, както и до близките природни и исто¬рически забележител¬ности.
 
В рамките на проекта ще бъде обновен и партизанския паметник на гърба на културния дом, който в момента е в доста занемарен вид.
 
Проектът „Реконструк¬ция на централна градска част - гр.Трън" се финансира чрез Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013г. (ПРСР) по мярка 322 - „Обновяване и развитие на насе¬лените места" и е на стойност надвишаваща 1,5 милиона лева.
 
Договорът беше по¬дписан още на 26 октом¬ври миналата година. Обществената поръчка беше обявена навреме и беше спечелена от столичната фирма СП„Консулт". Но управляващият орган на ПРСР забави изключително много авансовото плащане по проекта и това ще наложи да се работи ударно. С изпълнителя е постигната договорка на работа да бъдат наети и местни хора. . .
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.