iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Оприличиха човешкия мозък на интернет

Учени  оприличиха човешкия мозък на интернет.
 
По своята структура мозъкът на човека прилича на Мрежата, а не на вертикално организирана система, каквото е било популярното схващане от 19 век и в много случаи и до днес, сочат публикации.
 
Новите методи за регистриране на сигналите, обменяни между различните части на мозъка, доказват връзка между участъците, отговорни за стреса, депресията и апетита.
 
„Ако мозъкът имаше йерархична структура, подобна на организацията на една голяма компания, както смяташе досега неврологията, то тези сигнали биха вървяли в една посока - към центъра за обработване на данни", твърдят американски учени. Според тях обаче връзките между отделните сектори на човешкия мозък приличат повече на глобалната мрежа - различните части могат да комуникират помежду си без да имат нужда от „посредник".
 
Резултатите от изследването на учените от Университета на Южна Калифорния в Лос Анжелис, публикувани в научното издание Proceedings of the National Academy of Sciences, се считат от редица специалисти като отдавна очакваната възможност да бъде създадена пълна карта на нервната система на човека./ zdrave.bg
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.