iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Надупчена с куршуми икона спира разводи

Надупчена с куршуми икона в мърчаевската черква „Св. Георги" помага за женитба и спира разводи.
 
Храмът е построен през 20-те години на миналия век в прослава на подналите във войните местни жители. Още тогава изкусно зографисаната икона на св. Георги Победоносец е поставена над църковните двери. С течение на времето става традиция в храма и край иконата да се събират младите мърчаевци и да търсят молитвеното ходатайство на светията.
 
Една вечер през атеистичния режим партийният секретар на селото минавал покрай храма и се ядосал, че младежите се събират там. Той извадил пистолет и кощунствено започнал да стреля по иконата на св.Георги. Изпразнил целия пълнител в нея. Местните хора разказват, че след пет години той ослепял и останал без крака. Не можал да намери изцеление от тежките си страдания никъде.
 
След стрелбата обаче иконата на св.Георги сякаш станала по-силна. В молитвите си младите хора започнали да търсят застъпничествота на светията Бог да им намери добър партньор в живота. Разказват се случки, при които след молитва пред светеца, по Божия помощ се стигало до успешна женитба. Спасени били даже почти разтрогнати бракове.
 
Дупките от куршумите си стоят в чудотворната икона. Това е, за да се помни  на какво светотатство е способен човек, като се опълчи Богу и какво го постига, казва енорийският свещеник Илия Илиев, който преди време служеше в Брезник , а сега е в Мърчаево.
 
Отец Илия има желание  тази чудотворна 100-годишна икона да бъде реставрирана и консервирана, но за това са нужни около 2 000 лв. Той се обръща за помощ към всеки който има жива връзка с Бога и радее за християнските светини да помогне с парични средства за запазването на иконата./ Градски вестник
 
За връзка  може да се ползва GSM : 0893 433 306 -свещеник Илия Илиев.
Сметка на храма ЦКБ-София IBAN : BG46CECB979010B5448300
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.