iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки състезатели нажежиха с високи скорости мотопистата край с. Самуилово

Пернишки състезатели нажежиха с високи скорости мотопистата край с. Самуилово

60 състезатели от Петрич, Сандански, София, Гоце Делчев, Самуилово, Ключ, Скрът, Благоевград, Перник, Разлог, Ловеч, Елена и Добринище се включиха в 21-то издание на традиционния мотокрос "Самуилово 2010 - Гран при Петрич" на пистата край селото. Въпреки страшната жега стотици любители се стекоха да наблюдават състезанието.
 
Най-атрактивни на пистата бяха профитата от класове МХ1 и МХ2, сред които бяха асове на родния мотоспорт. В клас МХ2 заедно с Крум Кокаров от Благоевград се записаха Тодор Тотев от Ловеч, софиянците Кристиян Ангелов, Стоян Рашков и Ивайло Зашев, Янко Ташев от Самоков, Ангел Исаев от Елена. В клас МХ1 педали настъпиха Добромир Добрев и Божидар Томанов от Симитли, Бисер Асенов и Явор Воденов от Перник, Петър Пенев, Ивайло Генов и Веселин Велинов от Самоков. За честта на региона в различните класове се състезаваха Любомир Бацев от Дупница, Томислава Лазарова от Петрич, Христо Добрев от Петрич, Кирил Катев от Сандански, Иван Джингаров от Гоце Делчев, Илия Ташев от Петрич, Костадин Динков от Сандански, Велик Кличуров и Сашо Филатов от Самуилово, Владимир Заков от Ключ, Георги Гегов от Скрът и Кристиян Манчев от Първомай, Любен Юруков, Димитър Тренчев и Мартин Каранджиев от Разлог, както и Иван Тонин от Добринище.
 
Депутатът от ГЕРБ Митко Захов бе официален гост и спонсор на мотогонките, сред гостите бяха и общинските съветници Розалин Хаджиев и Пламен Чолаков.
Неочаквано аматьорите от клас МХ3 от Самуилово и Гоце Делчев обявиха, че няма да участват в надпреварата, тъй като заедно с тях на старта застават профитата Ивайло Генов и Веселин Велинов от Самоков. Генов и Велинов контрираха, че от години не са се състезавали, затова конкурентите им няма за какво да се боят от тях.
 
В крайна сметка нещата се уталожиха и състезанието в този клас се проведе. Победител в МХ3 стана Ивайло Генов от Самоков, следван от съгражданина си Веселин Велинов, Велик Кличуров от село Самуилово се нареди на трето място.
 
В най-атрактивния клас МХ1 състезанието спечели Добри Добрев от Симитли, който водеше през цялото време, следван от Петър Пенев от Самоков и Божидар Томанов от Симитли.
 
В МХ2 победител стана Тодор Тотев от "Литекс" - Ловеч, следван от Янко Ташев от Самоков, благоевградчанинът Крум Кокаров зае трето място.
 
В клас АТV пръв стана Емил Димитров от Петрич, следван от Иван Джингаров от ГОце Делчев и Марио Донев от Петрич.
 
В класа на 85-кубиковите мотори първи е Валентин Роглев от София, втори Любомир Васев от Дупница, третото място се заема от Валентин Милушев от Самоков и петричанката Томислава Лазарова.
 
Сред моторите с най-малко кубици - 65, състезанието спечели Методи Ангелов от Самоков, следван от Кристиян Манчев от село Първомай.
 
Кметът на Самуилово Кирил Стоянов раздаде наградите на победителите - купи и парични премии.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.