iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бирата в кутийка опасна за мъжете

Консервните кутии застрашават мъжката плодовитост, установили учени. Бирата в кутийки не е полезна за мачовците.
 
Химическото вещество Бисфенол А, което се използва при производството на пластмасови изделия и консерви, може да увеличи риска от стерилитет при мъжете.
 
Представителите на мъжкия пол, които имат високи нива на веществото в организма, са застрашени от намаляване броя на сперматозоидите.Бисфенол А имитира свойствата на женския хормон естроген и обърква хормоналния баланс. Въпреки че някои изследвания с животни показват, че химикалът е безвреден, други го свързват с развитието на рак на гърдата, чернодробни увреждания, затлъстяване, диабет и безплодие.
 
В Дания, САЩ и Канада употребата на бисфенол е забранена в някои продукти, особено за деца. Американски учени са установили, че веществото влияе негативно върху концентрацията и качеството на спермата. Участниците с най-високи нива на бисфенол били с 23% по-застрашени от фертилни проблеми в сравнение с останалите.Необходими са по-мащабни проучвания, които да докажат връзката между индустриалния химикал и мъжката плодовитост, допълват учените.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.